Keppijumppaa ja porkkanaa 29.10.

Suupohjan Seudun Hengitysyhdistys järjesti 29.10. Kauhajoella normaaliaikaan palaamisen kunniaksi Hengitysliitto Helin valtakunnallisen Lisäaikaa liikunnalle -tempauksen osana keppijumppaa harvoille ja valituille. Presidenttimme Pekka S. oli saanut hengitysyhdistyksen puheenjohtajalta Tarja Mäntylältä kutsun kerätä klubistamme joukkion, jota eivät kepit eivätkä porkkanatkaan pelottaisi.

Räimiskän nuorisotalolla veljiä odotti Annu Ridanpää-Taittonen kuntouttavien keppien ja rytmikkäiden kasettien kanssa. Annun ohjeiden ja nostalgisen 80-luvun musiikin tahdissa jo enemmän tai vähemmän kankeahkot klubilaiset notkistelivat niin niskojaan, harteitaan kuin muitakin ruumiinosiaan. Huonompikuntoisilla taisi jopa hieman hikikin karpaloida otsalla. Tahdissa olisi kuitenkin ollut jopa hieman kiristämisen varaa, sillä aina silloin tällöin jumppaajien suusta kirposi huumoripitoisia kommentteja ilmeisesti liikkeiden aiheuttamien mielleyhtymien seurauksena.

Noin tunnin kepinkieputuksen jälkeen Annu armahti ohjattavansa, ja niin siirryttiin nauttimaan luvattua porkkanaa. Hengitysyhdistyksen puuhakkaat naiset Tarja Mäntylä ja Arja Koskinen olivat satsanneet myös huoltopuoleen ja tarjoilivat aiheeseen sopivan kevyen dippilounaan porkkanoineen ja kukkakaaleineen. Näin saatiin liikuntahetken päätteeksi vielä hetken nautiskella ja kertailla kokemuksia ja tuntemuksia pyhäpäivän tuokiosta. Poikkeuksetta kaikki puhisivatkin tyytyväisyytäään siitä, että olivat tarttuneet keppiä sarvista. Kiitos siitä Hengitysyhdistykselle!

joukkio1
Kumarruksella on hyvä aloittaa, myös keppijumppa.

joukkio2
Lopussa kepit olivat todella tarpeen - niihin oli hyvä nojailla.