Veli Riston savusaunassa

Veli Risto oli lämmittänyt, taas kerran, Tupsuvillassa savusaunan, nyt kuitenkin sen uudelleen pysytytetyn. Kahdeksan tunnin eltaamisen jälkeen sauna oli kuin linnun maitoa, mitä kaikki vuoron perään todistivat. Osa veljistä kiipesi sauna kylpylaitoksen piippuhyllylle, jossa vasta kuulemma ne makoisat höyryt löytyivätkin! Pulahtaminen pohjaveden vilpoisaan lampeen kruunasi täydellisen saunomiskokemuksen.

Saunan lisäksi oli tietenkin tarjolla kahvia, pullaa sekä muita virvokkeita, joista nautittiin syyskuiseksi illaksi uskomattoman kauniissa auringonkylvyssä.

Veli Pentti piti ansiokkaan luennon koirista yleensä sekä erityisesti Suomen ajokoirista, niiden rotuhistoriasta, ajotaidoista sekä muista ominaisuuksista. Yksi luontokappale oli näytillä, ja katosi Tupsuvillan maastoon töihin, kun siihen luvan sai.

ss_1
Isäntä toivottelee tervetulleeksi suojaten silmiään
syyskuiselta kirkkaudelta.

ss_2
Saunaidylli on lähes täydellinen: vain vedestä ei nouse Aino, mutta sentään rotari.