Veikkolan katonpurkaustalkoot

Aikoinaan partiolaisseura Kauhajoen Kytöveikkojen leiripaikan kota rakennettiin Kauhajoen rotaryklubien yhteisellä ponnistuksella. Ajan hammas on kuitenkin purrut kodan kattoa niin, että sen uusiminen on tullut ajakohtaiseksi. Kauhajoen rotaryklubi on ollut puuhamiehenä katon uusimisessa ja värvännyt mukaan myös Aron klubin, jonka vastuulle annettiin vanhan katon purkaminen.

Pölyinen urakka suoritettiin rivakasti 11.8. kello 17.30-20.00 välisenä aikana. Paikalle oli saapunut veljiä sopivasti niin, etteivät olleet toistensa jaloissa: osa rehki katolla ja toiset kuljettivat roinat kasalle, ja homma sujui kuin leikiten. Metsässä raikasi katkeavien lautojen rasahdukset ja naulojen kirskunta niiden turhaan vastustaessa voimakkaiden käsivarsien jatkeena olevien sorkkarautojen mahtavaa vääntömomenttia. Hiki valui otsilta ja toisinaan myös jokunen hyvä kommentti irtosi lisäpuhtia antamaan. Veljet myös suhtautuivat urheasti lukuisten tuhoutuneiden ampiaispesien aiheuttamaan surisevaan uhkaan.

Urakan päätteeksi nautittiin tietenkin paistetut makkarat ja tutustuttiin rehevään jokirantamaastoon Veikkolan ympäristössä.

Työ on tehty ja on poseerauksen aika.