GSE-ryhmä New Jerseystä USA:sta

Piirin vieraaksi USA:n New Jerseystä matkannut GSE-ryhmä esitteli osavaltionsa, piirinsä 7410 ja itsensä klubillemme 13.4. Saimme kuulla mm., että NJ on yksi kolmestatoista USA:n alkuperäisestä osavaltiosta ja on nykyisin maan tiheimmin asuttua sekä vaurainta aluetta. Suomalaisia kiinnostava tieto lienee, että siellä pelattiin ensimmäinen järjestetty baseball-ottelu 1846. Myös ensimmäinen jalkapallo-ottelu (amerikkalainen?) pelattiin siellä 1869, samoin kuin ensimmäinen ammattilaiskoripallokausi vietiin läpi vuonna 1898. Monet kuuluisuudet ovat kotoisin NJ:stä mm. Frank Sinatra, Maryl Streep ja Bruce Springsteen. New Jersey elää mm. teräksestä, pikkuleivistä, hiusgeelistä, lääketeollisuudesta ja ketsupista. NJ tuottaa koko maailmaan tarpeisiin myös maataloustuotteita kuten tomaatteja, mustikoita, munakoisoa ja karpaloita.

Pimeinä iltaöinä voimme kiittää NJ:n osavaltiota myös valosta, sillä Thomas Edison kehitteli hehkulampun siellä sijainneessa laboratoriossaan. Ja himmentäessämme valot katsoaksemme illan elokuvan, voimme myös ohimennen muistaa samaista miestä, sillä juuri hän teki ensimmäisen elokuvan NJ:ssä 1889. Joten monta jokapäiväiseen menoon liittyvää asiaa ja keksintöä on GSE-ryhmämme kotiosavaltiossa tehty.

Ryhmän jäsenet esittelivät alueensa ja itsensä amerikkalaiseen sujuvaan tyyliin. Esityksiin oli myös hauskasti ja kohteliaasti ripoteltu muutamia suomen sanoja, mikä antoi viitteitä esitysen sisällöstä myös huonommin amerikan murretta ymmärtäville.

Vuoden GSE-ryhmä piiristä 7470 isäntineen
Kuvassa vuoden 2010 GSE-ryhmä isäntineen. Vasemmalta Rynn Kneebone, Teresa Fontana, Heikki Arkela (oman piirimme GSE-ryhmän johtaja), John Hoover (ryhmän johtaja), Juhani Lähdesmäki (Aron presidentti), Katrina Hanenberg ja Amy Mann.