Ilmastonmuutos aiheena 7.10.

Sisar Salme Vesala oli jo alkukaudesta lupautunut hoitamaan ilmastonmuutos-teemaan liittyvän alustuksen. Lokakuun 7. hän tuli klubikokoukseen mukanaan Tapani Ojala, joka toimii Kauhajoen kaupungin ympäristönsuojelusihteerinä. Tapani esitelmöi elävään tyyliinsä siitä, mitä tutkijat ovat ilmastonmuutoksesta kirjoittaneet. Erityisesti Tapani toi esille sitä, miten muutoksen on ennustettu vaikuttavan Suomen tilanteeseen. Tästä tuli monta mahdollista muutosta konkreettisesti esille: lämpötilan sekä sademäärän muutoksen ja tämän vaikutuksen eliökuntaan tai ihmisen taloudelliseen toimintaan kuten maanviljelyyn.

Esitys kirvoitti veljiä ja sisaria vilkkaaseen keskusteluun: tuli sekä puoltavia että myös - ainakin jonkin verran - epäileviä puheenvuoroja. Niin pitääkin, olihan kyse alustuksesta ja siis tarkoitus saada aikaan keskustelua, joka valaisisi kaikkia asian eri puolia.

Kiitos Tapanille ja Salmelle: tietoa tuli lisää.

Tapani Ojala kertoo ilmastonmuutoksesta
Tapani esittää ponnekkaasti tutkittuja faktoja.