Vierailu Vinkkariin

Veli Timo Marjomäki oli järjestänyt vierailun Liikennekoulu Vinkkariin 9.10.2007. Kun oli kysymys autoista, ainakin niitä sivuten, paikalle saapuikin mukavasti rotareja. Liikennekoulun omistaja Mika Viertola vaimoineen otti vieraat vieraanvaraisesti vastaan. Kahvittelun jälkeen Mika (rotari itsekin Kauhajoen klubissa) kertoi yrityksensä toiminnasta. Saimme kuulla esitelmän, josta kuului nuoren yrittäjäpariskunnan innostunut ote työhönsä: toteutetuista ja kehitteillä olevista ideoistaan nuorten ajokoulutuksen kehittämisessä. Mikalta veljet saivat myös päivitystä monen vanhentuneen liikennesäännän suhteen: onhan keskimääräinen kortin ikä tällä porukalla jo useita vuosikymmeniä. Myös liikenneturvallisuuteen liittyviä vinkkejä tarttui liiveihin. Harva on esimerkiksi laskenut, että Kauhajoelta entisen Maitojalosteen kohtaan kuluu talvirajoitusten mukaisella ajolla vain 2-3 minuuttia kauemmin kuin suvikelin mukaista nopeutta noudatettaessa: ei siis juuri kannata ohitella eikä "prääsätä".

Katso kuvia kuvagalleriassa.

Kiitos Viertoloille informatiivisesta vierailusta. Toivotaan, että sillä on myös liikenneturvallisuutta parantava vaikutus.